İşkembe Çorbası Yapmak
Malzemeler:
500 gr işkembe, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, az miktarda sirke ve tuz, 150 gr un 2 yumurta ve 1 litre su
İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır
Yemeğin sağlıklı olması açısından ilk önce 500 gr işkembe iyice yıkarnır, temizlenir. Daha sonra 1 litrelik suya atılır ve 1 adet orta boy kabuğu ayıklanmış bütün haldeki soğanla birlikte iyice haşlanır. Ardından haşlanmış olan işkembesüzülerek suyundan alınır. İşkembeyi haşladığınız suyu atmayın. Sudan aldığınız haşlanmış işkembeyi ufak ufak parçalar halinde kesin. Bir kapta 150 gr una 2 adet yumurta kırın ve iyice çırpın. Bu karışımı işkembeyi kaynattığınız suyun içine ilave edin. 15 dk kadar orta haharetli ateşte pişirdikten sonra, ince ince kestiğiniz işkembeleri bu karışımın içine ekleyin. Karışımı köpürünceye kadar kaynatın. Artık evde yapılmış sağlıklı işkembe çorbanız servise hazırdır. İşkembe çorbanızı kaselere koyun, yanında bir diş sarımsak ve sirke ile sevris yapın.İşte ev yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder