4 Ağustos 2012 Cumartesi

Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır


Kağıt Kebabı Tarifi :

Malzemeler :

1 kilogram kuzu eti, 2 adet soğan, 2 adet domates, 10 adet yeşil biber, 2 demet dere otu, tuz ve karabiber.

Kağıt Kebabının Hazırlanışı

Bir tepsinin içine yıkanmış etleri koyun. Soğanların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz soğanları hilal şeklinde ince ince kıyın. Domatesleri dörderli parçalara bölün. Dere otunu ince ince kıyın. Sonra, soğanları, domatesleri, dörde bölünmüş yeşil biberleri, kıydığınız dere otunu, bir tatlı kaşığı kara biber ve biraz tuzla birlikte etlere ilave edin ve iyice karıştırın. Düz ve temiz bir zemin üzerine iki aadet geniş yağlı kağıdı üst üste koyun. Sonra hazırladığınız et karışımını yağlı kağıdın ortasına dökün. Her iki tarafından kağıdı ortaya toplayarak düzgün bir paket yapın. Sonra da bu paketi ince bir ip ile (ip plastik olmasın)dört tarafından açılmayacak şekilde sıkıca sarın. Kağıdın üstünü suyla ıslattıktan sonra paketi tepsiye koyun. Arda sırada ıslatmak şartıyla ikibuçuk saat boyunca fırında pişirin. Sonra iplerini keserek paketi güzelce açın. Tabaklara koyarak sıcak sıcak servis yapın. Ev yapımı sağlıklı Kağıt Kebabınız servise hazırdır. Afiyet olsun.