4 Ağustos 2012 Cumartesi

Sığır-Dana Rostosu Tarifi


Sığır Rostosu Nasıl Yapılır :

Malzemeler :

1 ya da 1,5 kilogram sığır rostosu, 5 dal maydonos, 3 dal kereviz, 250 gram havuç, 250 gram arpacık soğanı, 1,5 çorba kaşığı margarin, 3 yaprak defne, 3 dal kekik ve tuz

Sığır Rostosunun Hazırlanışı

Eti iyice yıkayın ve bir tencereye koyun. Harlı ateşte kaynatıp köpüğünü aldıktan sonra ağır ateşte kaynatmaya devam edin. Soğan hariç ayıklanıp yıkanmış sebzeleri halen kaynamakta olan tencereye atın. Pişmeye başlayınca soğanları ilave edin. Kaynatmaya devam edin ve et pişince servis tabağına alın. Suyunu süzgeçten geçirin ve Soğanları etin kenarına dizin.Ev yapımlı sağlıklı dana rostonuz servis edilmeye hazırdır. Afiyet olsun.