3 Ağustos 2012 Cuma

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır


Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler :

350 gr kırmızı mercimek, 8 su bardağı et suyu ya da normal su, iki buçuk çorba kaşığı margarin, 3 yumurta, bir bardak süt,yarım kahve fincanı un,bir adet orta boy kuru soğan,1 bardak su, yeteri kadar tuz ve kırmızı biber.

Mercimek Çorbasının Yapılışı

Önce mercimeği kontrol edin. Varsa taş veya diğer yabancı maddeleri ayıklayın. Mercimek ayıklandıktan sonra, mercimeği, et suyunu ve bir bardak ilave suyu bir tencerede karıştırın ve yarım saat kadar kaynatın. Daha sonra pişirdiğiniz mercimeği bir süzgeçten geçirin. Mercimeği süzerken tahta kaşıkla bastırın. Boş bir tencereye soğanı ince ince kıyın ya da rendeleyin. ardından margarin de ilave ederek 10 dk pembeleşinceye kadar pişirin. Soğanlar pembeleşince içine un katın ve iki dakika daha kavurun. Sonra bunun içine süzdüğünüz mercimeği, tuzu ve kırmızı biberi ilave edip kaynamaya bırakın. boş bir kabın içine yumurta sarılarını ve bir bardak sütü koyup iki dakika kadar çırpın. Bu karışımı ocakta kaynayan tencereye azar azar dökün ve iyice karıştırın. Eğer gerekiyorsa su ilave edebilirsiniz. Çorbayı taşıncaya kadar kaynattıktan sonra(aman dikkat edin taşırmayın) altını kapatın. Kaselere doldurup sıcak olarak servis yapın. İsterseniz çorbanın yanında kesilmiş limon dilimi ve küp şeklinde kıtır ekmek de servis edebilirsiniz. Artık hem sağlıklı ve besleyici hem de nefis ev yapımı çorbanız servise hazırdır. Afiyet olsun