12 Aralık 2016 Pazartesi

Hayat Kurtaran Bilgiler : Soğan Kokusundan Hemen Kurtulun

Ağızdaki  Soğan Kokusu Nasıl Giderilir? 

Ağız kokusuna çözüm
Öğlen vakti şöyle güzel bir ziyafet çekelim dediniz. Kendinize bol kebaplı lahmacınlu bir sipariş verdiniz. Salatalar, mezeler soğanlar havalarda uçuştu. Güzel yemek üstüne bir de künefe gömdünüz. Çok  mutlusunuz. 

Ofise döndünüz. Birden telefon geldi. Patron geliyor bir şeyleri denetleyecekmiş. Eyvah!! Olamaz Ağzınız zehir gibi soğan sarımsak kokuyor. Birazdan patron ve müşteriler gelecek ve belki de sıcak havda ter kokusu ile karışık soğan kokusu herkesi tiksindirecek. 

Diş fırçalamak ağızdaki soğan kokusunu gidermek için ilk uygulamanız gereken işlem

En kötüsü patronunuza ya da şefinize kötü görüneceksiniz. Hakkınızda ne terbiyesiz, seviyesiz, düşüncesiz insan diye düşünecekler. Belki de o kadar insan içinde ağınızdaki soğan sarımsak kokusundan dolayı azar işiteceksiniz. Küçük düşeceksiniz. Hemen korkuyla çekmecedeki naneli diş macununa sarıldınız. Derinlemesine bir diş fırçalama işlemi. Siz fırçayı vurdukça adeta dişleriniz isyan ediyor. Bir kez yetmez deyip iki defa fırçalıyorsunuz. 

Naneli sakız da soğan kokusunu bastırır
Ofise tekrar dönüyorsunuz ve ilk konuştuğunuz stajyer kız: "İyyyk leş gibi soğan kokuyorsunuz" diye feryadı basıyor. Naayır nolamaz. Hala soğan kokusu devam ediyor. Belki o gün aklınızda bunu yemek yoktu ama arkadaşınıza uydunuz yediniz soğanı sarımsağı şimdi etekleriniz tutuştu. Hala geçmiyor soğan kokusu. En keskin naneli sakızı alıp çiğnemeye başlıyorsunuz.

Ama o yediğiniz soğan o kadar keskin ve acı ki tüm paketi çiğneseniz de bu kokudan kurtulamazsınız. Ne yapmak lazım? Az kaldı patron gelecek ve hızlı bir çözüm bulmalı.Arkadaşını öğle yemeğindeki salatadan kalma maydonozları getiriyor çiğniyorsunuz aceleyle ama yetmiyor imdaaaat biri beni kurtarsın naapmam lazım?? 



Sorun şu ki siz soğan yediniz yani kokunun kaynağı içinizde. Bu sebepten yüzeysel gizleme çabaları başarısız oluyor. Ya içinden çıkaracaksınız o kadar güzel yemeği ki bunu tavsiye etmiyorum ya da içeri o kokuyu bastıracak başka bir şey göndereceksiniz.

Minik bir kutu süt sizi ağızdaki soğan kokusundan kurtarabilir
İşte tam da bu noktada tüm beyazlığı temizliği ve saflığıyla çocukluğunuzdan kalma eski bir dost imdadınıza yetişiyor. Bir bardak süt. Evet yanlış duymadınız bir bardak süt. Soğanlı sarımsaklı bir yemeğin üstüne dişlerinizi fırçalayıp ağzınızı iyice çalkaladıktan sonra Bir bardak sütü ağzınızı çalkalayak içerseniz ağız kokusundan kurtulursunuz. Hem de hemen. Anında!. Sonrasında bir tane naneli sakız çiğneyip esansı da dengeledim mi artık patronla ve onun o çok saygıdeğer müşterileriyle görüşmeye hazırsınız. Unutmayın soğan kokusu terle vücudunuza da çıkar.  Bu yüzden kolonya ile elinizi yüzünüzü boynunuzu bir güzel silin ve varsa bir deodorant ya da hafif bir parfüm sıkın.




Tebrikler artık hazırsınız. Bir sonraki hayat kurtaran bilgide görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın