20 Aralık 2015 Pazar

İşyerinde Rahatlamanın En Kısa Yolu

Rahatlatan Manzara Resmi


Diyelim ki günlük iş hayatınızda zor zamanlar geçirmektesiniz. Sürekli aynı hataları tekrarlıyorsunuz. Şefinizden azar bile işittiniz. bir tasarımcısınız belki de ama yeni özgün ya da güzel bir şey üretemediniz. Üretkenliğiniz durdu. ya da bir muhasebeceisiniz: faturaları müşteri hesaplarını düzenlerken sürekli hatalar yapmaya başladınız. Bir türlü işinize odaklanıp sorunları halledemiyorsunuz. Acaba kafam mı durdu diye düşünmeye başladınız. Şefimin/yöneticimin kastettiği kadar aptal ve dikkatsiz miyim acaba? Ne oldu bana?

Merak etmeyin size bir şey olduğu falan yok. Ne aptalsınız; ne aptallaştınız ne de dikkatsizsiniz. Sadece zihniniz falza doldu. Aşırı yüklemeden düşünceleriniz bulanıklaştı. Bunun üstüne de stres eklenince hatalar birbirnin ardı sıra gelmeye başladı tabii ki. Peki ben nasıl rahatlarım?

Zihnim Aşırı doldu ne yapmalıyım? Zihnimi boşaltmak için ne yapmalıyım?


İşyerindeyseniz eğer yoğun çalışma temposunda zihninizi boşaltıp tekrar işe dönebilmek için çok kısa bir zamanınız vardır. Çoğu kez bir psikoloğa gitmeye ne zaman ne de fırsat bulabilirsiniz. Zaten mesai bitene kadar bir yere gidemezsiniz. İşi de tamamlamak zorundaysanız eğer ruhsal açıdan rahatlayıp tekrar işe dönebilmek için bazı yararlı teknikleri uygulamalısınız.

 Öncelikle burundan derin bir nefes alın. Nefes alışınız ve verişiniz aşağı yukaru 30 ila 45 saniye kadar sürsün. Birkaç kez bu şekilde nefes alın ve verin. Eğer imkanınız varsa bu işlemi rahatlatıcı bir müzik eşliğinde yabapilisiniz. Ayrıca bu esnada bilgisayar ekranına ferah bir manzara resmi koyup bi süre bakmak da iyi gelecektir. Çok geçmeden 5 dakika içinde kafanızdaki düşünceler yumağı çözülecek ve siz de rahatlamış olarak işinizin başına dönebileceksiniz. İş yerinde kafayı boşaltmanın en kısa yolu budur.

Yazıyı bitirirken rahatlatan bir müzik tavsiyesi de edeyim buyrun dinleyin şifa olsun.


Hiç yorum yok: