8 Mayıs 2012 Salı

Rüyada Zeytin Görmek


Dün Gece Rüyamda Zeytin Yediğimi Gördüm

Bir kişinin rüyasında zeytin ya da zeytin yediğini görmesi şu manalara gelebilir:

Bir kimsenin rüyada zeytin görmesi, ilme, hikmete, berekete ve menfaate, güzel rızka, mübarek bir zata ve güzel bir hanım eşe delâlet eder. Çünkü zeytin mübarek bir meyvedir. Rüyada zeytin ağacı satın aldığını görmek, hayır ve menfaate, feyz ü berekete delâlet eder. Zeytin ağacı diktiğini görmek, bol ve geniş rızka işarettir. Rüyada zeytin ağacının üstüne çıktığını örmek, çok ve bol nimete nail olmaya işarettir. Zeytin ağacından indiğini veya düştügünü görmek, eldeki nimetin noksanlaşacağma delâlet eder. Kirmanî demiştir ki: Rüyada zeytin ağaçlarından yaprak toplayıp evine götürdüğünü görmek, hayırlı rızka ve çok mala delâlet eder.

Günahkâr bir adamın rüyada zeytin görmesi, iman ve hidayet nuruna ermeye, tevbeye, ilme ve Kur’ân-ı Kerim okumaya delâlet eder. Bazı kere de zeytin görmek, kolay elde edilen mala, helal rızka, sevince ve geçimde genişliğe delâlet eder. Yine rüyada zeytin görmek veya yemek, hayır ve berekete işarettir. Zeytin ağacı görmek, mal, eşya ve şerefli bir kadına da delâlet eder. Rüyada ağaçtan zeytin topladığını görmek, hayır ve berekete delâlet eder. Nablusî (rh.a.) demiştir ki: Rüyada zeytin yaprağı görmek, emniyet edilir sağlam bir şeye tutunmaya veya salih kimselere ya da insanların hayırlılarına delâlet eder.

Rüyada zeytin temizlediğini yahut sıktığını görmek, çetinlik ve meşakkate işarettir. Zeytinin yaprağı ise, işte sabır ve sebata, hastaların iyileşip afiyet bulmalarına delâlet eder. Rüyada Zeytin hayirli bir gelirdir. Siyah Zeytin, insanin rahat yasamasini saglayacak kadar bir gelire isaret eder. Yesil zeytin insanin mal, mülk sahibi olacagini belirtir. üstü zeytin dolu bir agaç çok büyük bir kismettir.

Rüyada zeytin görmek; zengin olmaya, zeytin yedigini görmek; isteklerinizin geçte olsa gerçeklesecegine, sari zeytin görmek; hastaliga isarettir. Rüyada görülen zeytin, mal ve esyadir. Zeytin agaci Aile ve çocuklari için mübarek bir adamdir. Bazi tabirciler, zeytin agaci, serefli bir kadin yahut ileride Amir olacak bir çocuktur, ya da yüksek bir mevkidir, dediler. Sari zeytin, dinde üzüntü ve kederdir. Zeytin agaci mal, esya ve serefli bir kadindir. Bir kimsenin rüyada Zeytine sahip olmasi yahut onu yemesi hayir ve berekettir. Zeytin, kolay elde edilen nzka sevinçle beraber bol geçime isarettir. Rüyada zeytin temizledigini yahut sıktığını gören kimse çetinlik ve mesakkate düser. Zeytin, hastalar hakkinda onlarin kuvvetlerine isarettir. Zeytin, günahkar kimse için iman nuruna, hidayete, ilme ve Kur'an okumaya, kemiklerinde kirik ve çikik olan kimse için kemiginin iyilesmesine küçük için zekaya, fakir için mala isarettir. Ancak insanin, yetismemis yesil zeytin yemesi müstesnadir. O üzüntü, keder, siddet ye edecegi borca isarettir.

Hiç yorum yok: