8 Mayıs 2012 Salı

Rüyada Şeytan Görmek


Dün Gece Rüyamda Şeytanı Gördüm

Bir kişinin rüyasında şeytanı görmesi şu manalara gelebilir:

Yalan ve şehvete, sahte mutluluklara, her türlü kötülüklere ve kötülük odaklarına. Şeytanı görmek sahtekar, aşırı hırslı, kıskanç ve mağrur, laubali ve kendisine her iki dünya için zararlı olan düşmana. Onu görmek inançsız, iki yüzlü ve kıskanç olmaya. Şeytan, samimi Müslüman için güçsüz ve aciz bir düşmana. Onunla düşüp kalktığını görmek faiz yemeye ve diğer kötü fiilleri işlemeye. Şeytanı üzgün ve öfkeli görmek yahut ona buğzetmek Allahü Teala’nın rızasını kazandıracak işleri işlemeye ve düşmanına galip gelmeye. Onu mutlu ve neşeli görmek nefsani arzularıyla meşgul olmaya delalet eder.

Rüyada şeytan görmek amaçlarınıza ulaşmak için yaptığınız kötülüklere ve hilelere artık son vermelisiniz anlamındadır. Eğer rüyada şeytanı mağlup ettiğinizi görürseniz, bazı tehlikeleri, zorlukları ve kötülükleri aşmak için yeteri kadar güce sahip olduğunuza yorumlanır.

Rüyada şeytanla konuşmak veya onu görmek, düşmanlarınızın aleyhinizde çalıştıklarına işarettir.

Rüyada görülen şeytan, hilekar, haris, lakald, din ve dünyaca düşmanıdır. Bazen şeytanı gören kimse, münafık yahut da kıskanç olur. Bazen de şeytan görmek, çoluk-çocuğa işarettir. Şeytanı görmek ferahlık, yalan ve şehvete de işarettir. Bir kimse rüyada şeytanın kendisini düşürüp aklını gidererek saralı yaptığını görse, o kimse faiz yer.

Eğer şeytanın kedisine dokunduğunu görse, o kimsenin allesine iftira eden ve yoldan çıkarmaya çalışan bir düşmana işarettir. Eğer rüyayı gören hasta veya mahzun ise, onun iyileşmesine ve servete erişmesine işarettir. Bir kimse kendisini şeytanla gizli konuştuğunu görse, o kimse düşmanlarından birisiyle gizlice konulur ve salih kişilerin kahir ve helakında onlara yardımda bulunur

Rüyada şeytanı düşman kabul ettiğini gören kimsenin, mütedeyyin olduğuna ve Allah (C.C.)’in emirlerine itaat ettiğine işarettir. Bazen de şeytanlar, bina sahiplerine ve dalgıç gibi suya dalmaya, casuslara ve söz çalanlara işarettir. Bazen de şeytanı görmek, kişinin arkasından ayıbını söylemeye göz ve kaşla işaret ederek onu aşağılamaya işarettir. Rüyada kendisinin şeytan olduğunu gören kimse, insanlar ile eğlenir ve onlara eziyette bulunur veya yer altında olan su yolu ve lağımları düzene koyar. Şeytan rüyası, unutkanlığa işarettir.

Eğer şeytanın kendisine birşey öğrettiğini görse, o kimse düzme ve yalan bir söz söyler veya insanlara hile yapar. Şeytanın kendi üzerine indiğini gören kimse, iftira, yalan ve günah olan bir iş yapar. Rüyada şeytanlara reislik ettiğini ve şeytanların da ona itaat ettiklerini gören kimse, reisliğe, şerefe, heybet ve şöhrete nail olur ve düşmanlarını kahreder.

Şeytanları bağlayıp ve onları hapsettiğini gören kimse, yardım, kuvvet ve şöhrete nail olur. Rüyada şeytanın kendisini azdırıp yoldan çıkarıp, dehset ve hayrette bıraktığını gören kimsenin, malına zarar ve ziyan erişir. Bir kimse şeytanın elbiselerini soyduğunu görse, o kimseye işlerinde düşmanı galebe çalar veya onu vesvese ve fitneye düşürür yahut o kimse memuriyetten ayrılır. Rüyada şeytana bugz ve adavet ettiğini gören kimsenin, Allah’a itaat eden sadık bir mü’min olduğuna ve dindeki kuvvetine işarettir. Rüyada şeytanı ferah ve neşeli gören kimsenin, nefsanî arzulanyie meşgul olduğuna işarettir. Rüyada görülen şeytan zayıf bir düşmandır.

Hedeflerinize ulaşabilmek için, ahlaksızlıklara ve sahtekarlıklara başvurmayın. Eğer rüyada şeytanı yenilgiye uğrattıysanız, birtakım tehlikeleri, zorlukları ve kötülükleri aşmak için yeteri kadar güce sahip olacağınız anlamındadır.

Rüyada şeytanı görmek, bid’at sahibi bir alime, namazı terk etmeye, yalana, hırsızlığa, günah kazanmaya ve uzun ömüre işarettir. Bir kimse kendisini rüyada şeytan olmuş görse, o kimse daima şeytanın elinde olur, ya da Allah’ın (C.C.) rahmetinden uzak olarak yaşar. Yahut nesil ve mal ile rızıklanır. Şeytanı öldürdüğünü gören kimse, hilekar ve hilebaz insanlara hile yapar. Bu rüyayı gören salih ve iffetli kimse ise Allah’ın emrinden ümidini keser ve me’yus olur.

Rüyada şeytan görmek; zahmetli bir iş sonucunda alınacak yüksek miktarda paraya, şeytanla konuşmak; yalancı ve dost görünüşlü bir düşmanla karşılaşmaya, şeytandan bir şey almak; düşmandan zarar görmeye, şeytana birşey vermek; düşmana kötülük yapma şansı vermeye, şeytan tarafından öpüldüğünü görmek; haram yollardan kazanç elde etmeye, şeytanla kavga etmek ve onu yenmek; düşmanlarla mücadele edip zafer kazanmaya işarettir.

Hiç yorum yok: