8 Mayıs 2012 Salı

Rüyada İnci Görmek


Dün Gece Rüyamda İnciler Gördüm

Bir kişinin rüyasında inci ya da inciler görmesi şu şekilde yorumlanır:


inciler
Kendisinin bir çok incisi olduğunu gören, çok mala ve nimete sahip olur. Rüyasında inciyi ateşe attıgını gören, layık olmayan birine ilim ögretmege kalkar. Bir inci buldugunu görenin güzel bir çocugu olur. İri bir incisi olduğunu görmek, çok mala onu satmak, ilim sahibi olmaya delalet eder. İncisini ayagının altına aldıgını gören, kızını layik olmayan biriyle evlendirir. Eğer bu inci kırılır ise, kızının ölümüne veya kocasından ayrılacagına delalettir.

İnciler iri taneli, rengi berrak yuvarlak olurlarsa güzel eş ve hizmetçi ile tabir olunur. Bazı yorumculara göre, iri taneli inci görmek rızk bolluguna ve berekete delalet eder. Rüyada baglı ve kutu içinde inci görmek, hüzün ve kederle yorumlanır, inci yuttugunu gören ilim ve bilgi sahibi olur. Agzından inci çıktıgını görmek, iyi söz söyledigine delalet eder. Bir çöplüge dökülmüş inci gören, ilim ve bilgi ile alay eder. Elinde bir inci olduğunu görenin, karısı hamile ise doğurur.

İnci almak ilim ve fazilet sahibi olmak ve halk tarafından sevilmek demektir. Ağzına inci sokmak, dininin güzel olduğuna yorumlanır inci görmek mutluluğa inci almak, başkanlığa seçilmeye işarettir. Buna karşılık rüya boynuna inci takan kız evlenir anlamındadır. İncileri tek tek ipe dizen kişi mutluluk gözyaşı dökebilir.

Borç olaraktan inci aldığını görmek yaşamayacak çocuğa delalettir. Denizin dibinden çokça inci çıkardığını görmek hükümdarlar tarafından gelecek helal mala delalet eder. Çok miktarda inciler mirasa da delalet eder. İnci, vali olan kimse için yetkiye, âlim için ilme, tüccar için kar et­meye delalet eder. Tahta ile inci deldiğini gören kimse akrabadan birisi ile evlenir. İnci yuttuğunu gören kimse bir şahitliği gizler. İnci çiğnediğini gö­ren kimse insanların gıybetini yapar. Rüyada inci kustuğunu sonra onu çiğ­nediğini ve yuttuğunu gören kimse insanlara tuzak kurar ve onlar hakkında gıybet yapar. Rüyada bir anahtarla hazinenin kapısını açtığını ve oradan mücevherler çıkardığını gören kimse alim olan bir zata sorular sorar. Zira ilim hazineye, soru ise o ilim hazinesinin anahtarına delalet eder. Bazen bu rüya bir kadınla evlenmeye ve o kadından güzel çocukları doğmasına dela­let eder.

Bir nehire ya da kuyuya inci attığını gören kimse insanlara iyilik ya­par. Rüyada inciyi kabuklarından ayırdığını, sonra kabukları alıp inciyi attı­ğını görmek, rüya sahibinin kabirleri açıp kefen hırsızlığı yaptığına delalet eder. Büyük inci görmek küçük inci görmekten hayırlıdır. Büyük inciler Kur’an-ı kerimdeki uzun surelere de delalet eder. Dizili olmayan inciler erkek çocuğa, dizili inciler kız çocuğuna delalet eder. Bazen saçılmış inci­ler görmek güzel sözlere delalet eder. İnci ve mücevherat çeşitlen, nefisle­rin hoşuna giden oğul ve kadınla delalet eder.

Rüyada bir inci, yardımcısı olmayan arkadaşa, çok inci haram mala delalet eder. Rüyada inci bulmak hizmetçisinin malını almaya, yüzüğünün taşını, yakuta benzeyen inciden yapmak, şerefli birisi olmadığı halde şeref iddia etmeye, ya da onlardan olmadığı halde bir kavime benzemeye, ya da elinden çıkıp gideceği ya da fakirliğe düşeceği bir mala sahip olmasına de­lalet eder.

Gören kişi erkek ise gözyaşıdır. Genç kız ise mutlu bir evliliğin habercisidir. Kadın ise eğer inci kopar ve yere düşer ise eşinden ayrılır. Erkek ise servete işaret eder. Kadın eline bir tane inci alırsa çocuk sahibi olur.

Rüyada inci gören bir erkekse, çok üzülebilir ve gözyaşı dökebilir. Buna karşılık rüyasında boynuna inci takan kız evlenir. Birden fazla inci taktığını gören kızı birkaç kişi birden isteyebilir. İncileri tek tek ipe dizen kişi sevinç gözyaşı dökebilir. Danyal Aleyhisselama göre:

Rüyada inci görmek erkek ve kız evlada delalet eder.

Ibn i Sirin e (RA) göre:

Rüyada inci güzel bir kadına veya hizmetçiye işarettir.

Abdulganı Nablusi ye göre;

dizili olarak inci buldugunu gören, Kur'an-ı Kerim okur veya onu bir başkasına ögretir. Dizi halinde olmayan bir takım inci buldugunu görenin çocugu ve hizmetçileri çok olur.

Hiç yorum yok: