7 Eylül 2011 Çarşamba

Saçınız İçin Papatya Özlü Şampuan

papatya
Bahar mevsiminin habercisi, nisan ve mayıs aylarının süsü güzel papatyalar... Onları ne çok severiz. Gelen baharla birlikte yol kenarlarında ya da kırlarda-bayırlarda, otluk arazilerde beyazlı sarılı renklerini gördüğümüzde içimiz açılır ferahlarız. Kışın bittiğini anlar, seviniriz. Papatyalarla bahara merhaba deriz. Arılar için polen, aşıklar için fal, ressamlar için esin kaynağı olan bu güzel bitkinin sağlığımız için ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Papatya bitkisinden elde edilen çaylar, sular ve yağlar cilt hastalıklarından, sindirim sistemi bozukluklarına; romatizmadan, adet dönemi sancılarına hatta sinir bozukluklarına kadar pek çok hastalığın tedavisinde yardımcı etken olarak kullanılır. Adeta tek başına doğanın ecza deposu gibidir. İşte papatyanın faydalarından bazıları:

*Deri üzerinde çaşitli nedenlerden oluşan döküntülerin ve saç derisinde meydana gelen kaşınıtların tedavisinde papatya suyu kullanılır.

papatya yağı
*Kurutulmuş papatyadan yapılan bitki çayı bronşite iyi gelmektedir.

*İshalin tedavisinde kullanılır.

*İştahsızlığa iyi gelir.

*Uykusuzluk çekenler için bulunmaz bir doğal ilaçtır.

*Papatya suyunu kaynatarak haftada 1-2 defa bu suyla yüzünüzü yıkayarak cildinizin kaybettiği parlaklığını ve rengini geri kazandğını görebilirsiniz.

papatya tarlası
*Bünyesinde Barındırdığı herniarin maddesi karaciğeri koruyan önemli bir etkendir.

*Papatya suyu saçlara parlaklık verir.

Çok eski devilerden beri bir güzellik ve sağlık kaynağı olarak kullanılan papatya bitkisi özellikle kadınlar tarafından cilt ve saç bakımında kullanılmıştır. Papatyaya olan bu ilgi günümüzde de devam etmektedir. Modern teknolojinin imkanları kullanılarak üretilen şampuanlar, saç bakım setleri ve diğer güzellik ve bakım ürünlerinde papatya özünden faydalanılmaktadır. bu bitki üzerinde yapılan araştırmalar papatya ile ilgili bu güne kadar keşfedilmemiş pek çok sırrı ortaya çıkarmakta ve doğanın bu sevimli mucizesini insanlığın hizmetine sunmaktadır.

Moos Papatya Özlü Şampuan
Her gün kullanabilir, her tip saça uygulanabilir, alerjik ciltlerin kullanımına uygun saça parlaklık ve yumuşaklık veren papatya özlü şampuan.

Kullanım şekli:
Moos Papatya Özlü Şampuan
Islak saça uygulayınız. Saç diplerine hafifçe masaj yaparak köpürtün ve durulamadan önce 2-3 dakika kadar bekletiniz. Daha sonra saçınızı ılık ve bol su ile durulayınız. Gerekirse tekrarlayınız. Gözlerle temastan kaçınınız.

Kullanım Alanı:
İçeriğinde yüksek oranda sağlık bitkisi olarak geniş bir kullanım alanı olan doğal alman papatyası (German Chamomile) vardır. Alman papatyası, çeşitli nedenler ve çevresel etkilerden dolayı zarar görmüş saçlar için en uygun çözümü sunar.
Alman Papatyası özlerinin rahatlatıcı, nemlendirici, yeniden yapılandırıcı özellikleri olup cilt lekelerine karşı da etkilidir.
Her tip saç için kullanılabilir ve yumuşaklık kazandırır.

Moos ile Saçlarınız Parlasın
Açık renk, ince telli ve boyalı saçlarda kullanım için de ideal olup sarışın bayanlarda sarı saç renginin korunması amacıyla kullanılabilir ve saçlara parlaklık verir.
Özel formülü sayesinde yıkamadan sonra saçların kolayca taranmasını sağlar.
Ayrıca Alman Papatyası stafilokok bakterisi ve candida üzerinde antibakteriyel ve anti-fungal özellik gösterir.
İçeriğindeki alpha-bisabolol sayesinde analjeziktir, kızarıklık ve deri tahrişlerine iyi gelir.
Gözenekleri açıcı, iyileştirici özelliklere sahiptir.
Kaşıntı veren rahatsızlıklarda ve allerjik ciltlerde tedaviye yardımcıdır. Diğer taraftan hiçbir hayvansal yağ veya hayvanlardan elde edilen katkı içermeyen yüksek kalite Optim Gliserin çeşidinin kullanıldığı eşsiz bir üründür.
Ekstra yumuşak ve mükemmel temizleme sağlar.
Normal deriyi yumuşatır, saç derisi yüzeyindeki nem kaybını önler.
pH değerinin 5.5 olması doğal ve güzel saçlar için saç derisini destekler.




3 yorum:

Demet dedi ki...

Merhaba bende Zigavus'un papatya ekstraktlı şampuanını kullanıyorum çok memnunum. İnce telli ve zayıf saçlarım daha hacimli, güçlü duruyor :) Tavsiye ederim. Bitkisel içerikli ürünler her zaman daha iyidir.

zeliha sungur dedi ki...

arkadaslar bence hangi sampuanı kullanıyosanız bırakın.cünkü cok memnun kalacagınız bir sampuan önerecegim size zigavusun papatya ekstratlı sampuanı özellikle ince ve zayıf saclara çok iyi geliyo.denedim memnunum.

Adsız dedi ki...

AYNEN ZELİHA SANA KATILIYORUM BEN ZATEN ZİGAVUSUN PAPATYALISINI KULLANIYORUM COK MEMNUNUM.